Saját kód elhelyezése a header/footer részbe, akár oldalanként is

[Ezt a cikket 2 perc elolvasni.]

Gyakran lehet szükségünk olyan megoldásra, hogy saját JavaScript kódot tudjunk elhelyezni az oldalunk vagy bejegyzésünk header részébe. Ilyen eset például, amikor Google Analytics vagy éppen AdWords kódokat szeretnénk beszúrni, de nagyon sok egyéb külső szolgáltatás is biztosít saját beillesztő kódot. A legtöbb sablon szerencsére már tartalmaz “Custom JS & CSS” szekciót, de ezek globálisak, azaz az összes oldalra vonatkoznak, tehát nem tudunk csak például egy bizonyos oldal vagy bejegyzés fejrészébe beilleszteni a segítségével.

Szerencsére erre is van megoldás, mégpedig a “Header and Footer Scripts” elnevezésű bővítmény. Telepítése és bekapcsolása után mindössze annyi a dolgunk, hogy megnyissuk a kívánt oldalt vagy bejegyzést és legörgessünk a szerkesztő felület legaljára. Ott rögtön meg is találjuk a plugin által hozzáadott új dobozkát, amelybe könnyedén be tudjuk másolni a beszúrni kívánt JavaScript kódot.

Fontos megjegyezni, hogy PHP kód elhelyezésére itt nincs lehetőségünk, és a JS kódunknak is megfelelő formátumban kell lennie.

Példa:

<script type="text/javascript">
IDE JÖN A KÓD
</script>

A bővítmény ezen felül természetesen lehetőséget biztosít arra is, hogy globálisan, azaz minden megjelenő tartalom header/footer részébe el tudjunk helyezni JavaScript kódot. Ezt a felületet pedig a “Beállítások / Header and Footer Scripts” rész alatt találjuk. Ide érdemes pakolni azokat a kódrészleteket, amelyeket szeretnénk a weblapunk teljes felületén aktiválni (például Google Analytics követőkód).

Ha tetszik, mutasd meg másoknak is: