A hozzászólások kikapcsolásának módjai

[Ezt a cikket 2 perc elolvasni.]

Gyakran felmerülő kérdés, hogy hogyan is lehetne kikapcsolni a hozzászólásokat csak az általunk meghatározott oldalakon vagy éppen globálisan, az egész weblapra vonatkozóan. Nézzük szép sorjában.

Ha csak bizonyos oldalakon szeretnénk tiltani a hozzászólások lehetőségét, akkor könnyű dolgunk lesz, hiszen ezt alapértelmezetten támogatja a WordPress. Nyissuk meg szerkesztésre az oldalt, ahol szeretnénk megszüntetni a kommentelés lehetőségét, majd az oldal tetején található “Mit lássunk?” gombra kattintva nyissuk le a fenti menüsort, ott pedig pipáljuk ki az “Interakció” részt. Ezután megjelenik az oldal alján az “Interakció” panel, ahol a “Hozzászólások engedélyezése” elől kell kivennünk a pipát. Végül ne felejtsük elmenteni a módosításokat a “Frissítés” gomb megnyomásával.

Ha nincs szükség hozzászólásokra és az egész weblapunkon le szeretnénk tiltani globálisan, akkor bővítmény telepítésére lesz szükségünk. A megoldás a “Disable Comments”. Telepítés után a “Beállítások/Disable Comments” szekció alatt állíthatjuk be, hogy pontosan hogyan is működjön. Az “Everywhere” kiválasztásával az egész oldalon tiltásra kerülnek a hozzászólások (legtöbbször erre van szükségünk), míg az “On certain post types” rész alatt kiválaszthatjuk, hogy csak bejegyzések, oldalak vagy új oldal/bejegyzés hozzáadásakor kerüljön-e letiltásra a hozzászólás lehetősége. Van még úgynevezett “persistent mode” is, ezt viszont nem ajánlott használni, mert maradandó változtatásokat végez az adatbázisban és még a bővítmény törlésével sem lesz lehetőség a hozzászólások újbóli engedélyezésére.

Ha tetszik, mutasd meg másoknak is: