Rólunk

wordpress-logo-stacked-rgbKétség sem férhet hozzá, a WordPress az egyik legnépszerűbb CMS (tartalomkezelő rendszer) manapság. Sokan szeretik, sokan utálják, de az biztos, hogy a népszerűsége töretlen. Sikere főként abból adódik, hogy komolyabb webfejlesztői tudás nélkül is látványos, interaktív és modern weboldalt hozhatunk létre a segítségével, funkciói pedig könnyedén kiegészíthetők további bővítményekkel, amelyekből ma már több mint 40 ezer érhető el a WordPress hivatalos bővítménytárában.
Az alaprendszer telepítése mindössze néhány kattintás és ha rendelkezünk ingyenesen letöltött vagy éppen megvásárolt sablonnal, akkor néhány óra alatt már lehet is egy valamelyest egyedien kinéző, reszponzív weboldalunk.  Nem csoda hát, ha egyre többen választják ezt a rendszert a költséghatékonysága és a rugalmassága miatt.

Kik is vagyunk mi?

A WordPress szaki egy friss és fiatalos online felület, ami azért jött létre, hogy egy helyre gyűjthesse mindazt a szükséges tudásanyagot, ami ennek a CMS rendszernek a naprakész, hatékony és biztonságos üzemeltetéséhez szükséges. Légy akár kezdő, akár haladó, itt megtalálod a kérdéseidre a választ, de ha mégsem, akkor kérdezz tőlünk bátran és mi igyekszünk majd a lehető leghamarabb segíteni.

Oldalunk folyamatosan alakul, formálódik, változik. A javaslataitokat és kéréseiteket szem előtt tartva haladunk előre és reméljük, hogy ti is hasznosnak fogjátok találni a WPSzaki cikkeit. Mivel még csak most indultunk ezért kérjük legyetek türelemmel, ha hibát találtok jelezzétek, ha pedig javaslatotok van akkor azokat is örömmel fogadjuk.

Fontos megemlíteni még, hogy az oldalunkon szereplő cikkek mind saját szerzemények és biztosan nem fogsz találkozni velük egyéb felületeken. (Ha mégis rábukkannál valahol egy innen származó cikkre, akkor kérlek mihamarabb jelezd felénk!)

Néhány szó a szerzőről

Szepesi Ferenc vagyok, szabadúszó webfejlesztő, rendszeradminisztrátor és a WPSzaki atyja. Kisgyerekkorom óta az informatika világában élek, mind a szoftveres, mind a hardveres oldal meghatározó része az életemnek. A tanulmányaimat ugyan pedagógiai vonalon kezdtem, de rövidesen áteveztem az informatika vizére. Dolgoztam rendszergazdaként, voltam szolgáltatásvezető egy informatikai cégnél és írtam címlapos cikkeket több ismert portálra is. A WordPressel 2007 óta foglalkozom komolyabban, ez idő alatt megjártam az összes lépcsőt, amit egy WordPress fejlesztő megjárhat. Készítettem temérdek weboldalt, elhárítottam millió hibát, megismertem ezer és egy plugint, telepítettem és konfiguráltam számtalan sablont és megtisztítottam nagyon sok fertőzött lapot. Főbb szakterületeim a biztonság, a sebesség optimalizálás, a hibakeresés és minden, ami kihívást jelent. Nap mint nap feszegetem a határaimat és folyamatosan képzem magam, mert aki lemarad az kimarad.  A legújabb projektem a WPSzaki, melyre nagyon sok időt és energiát fordítok.