Asztali alkalmazás WordPresshez

[Ezt a cikket 1 perc elolvasni.]

Sokak számára lehet örömteli hír, hogy a WordPress csapata nemrégiben egy asztali alkalmazással jelent meg, mely elérhető Windows, OSX, Linux, iOS, valamint Android platformon is. Az alkalmazás segítségével egyszerűen és könnyedén férhetünk hozzá WordPress oldalunk legfontosabb funkcióihoz és beállításaihoz, és természetesen új bejegyzések és oldalak létrehozására is lehetőséget nyújt a felület. Még vannak azért hiányosságai, például a telepített bővítmények paneljeit sem tudja megjeleníteni, de érdemes lesz szemmel tartani, mert folyamatosan fejlesztik a felhasználók visszajelzései alapján.

Alapvetően a WordPress.com-on keresztül létrehozott oldalak menedzselésére készült, azonban az úgynevezett “self-managed”, azaz saját kezűleg telepített WordPress weboldalakat is adminisztrálhatjuk a segítségével. Ahhoz, hogy nekiláthassunk szükségünk lesz a Jetpack bővítményre, ezt pedig össze kell kötnünk a WordPress.com-os fiókunkkal (ha még nincs, akkor ingyenesen létrehozhatunk egyet). A Jetpack aktiválása után engedélyeznünk kell még a “Jetpack manage” modult is ahhoz, hogy az asztali alkalmazás hozzá tudjon férni az oldalunkhoz.

Ezután jöhet az alkalmazás telepítése, majd a WordPress.com fiókunk felhasználónevének és jelszavának beírása után már elénk is tárul a szerkesztő felület.

asztali alkalmazás WordPresshez

Ha tetszik, mutasd meg másoknak is: