WordPress social media bővítmények

[Ezt a cikket 7 perc elolvasni.]

A közösségi média manapság már megkerülhetetlen része a mindennapjainknak. Szinte mindannyiunk rendelkezik Facebook, Instagram, Tiktok és egyéb profilokkal és a legtöbbünk naponta többször is meglátogatja ezeket a felületeket.

Aki manapság szeretné sikerre vinni az online bizniszét az nem hagyhatja figyelmen kívül ezeket a platformokat. Weboldal tulajdonosként érdemes megfontolnod a közösségi média valamilyen formában történő integrálását a weblapodba.

Ma már rengeteg eszköz áll a rendelkezésedre, amelyekkel kiaknázhatod a social media adta lehetőségeket. A WordPress bővítmény könyvtárában számtalan plugin közül választhatsz. Vannak amelyek megosztás gombokat adnak az aloldalaidhoz. Mások lehetőséget biztosítanak, hogy egy már meglévő Facebook, vagy Google profillal beléphess a fiókodba. Megint más bővítmények pedig automatikusan megosztják a posztjaidat, vagy épp a posztokat jelenítik meg a weboldaladon.

Láthatod, hogy a lehetőségek tárháza igen széles, ha közösségi médiás funkcionalitást szeretnél a WordPress weboldaladhoz adni. Nem is egyszerű eligazodni a bővítmények tengerében.

Ebben a bejegyzésben néhány népszerű és igen hasznos bővítményt mutatok be azoknak, akik kihasználnák a marketingcsatornában rejlő lehetőségeket.

Monarch

Az Elegant Themes által fejlesztett bővítményt a Divi megvásárlásával mindenki megkapja, de külön is beszerezhető plugin. Manapság a Divi-t már nem szoktam ajánlani, de ezt a bővítményt annál inkább.

Már évekkel ezelőtt az egyik legjobban használható közösségi média megosztást biztosító bővítményt volt és valahogy a konkurencia nem igazán tud ennél felhasználóbarátabb felületet biztosítani még ma sem.

Rengeteg különböző közösségi média platformmal kompatibilis, így akkor sem fog csődöt mondani, hogy ha egy kevésbé ismert felületet szeretnél bekötni.

Könnyen kezelhető felületén pedig néhány kattintással megadhatod, hogy hol és milyen dizájnnal jelenjenek meg a gombok.

Social Warfare

Egy fokkal több funkcionalitást ad a Monarchoz hasonlóan nagy népszerűségnek örvendő Social Warfare nevű bővítmény.

Betöltési sebesség szempontjából talán ez a legjobb a felsoroltak közt, erre szerencsére odafigyeltek a fejlesztők. Így a tapasztalatok alapján nem használ túlzottan sok erőforrást.

Funkcionalitásban is hozza a kötelezőt. Könnyen testreszabható gombokat kapsz, melyek az API integrációknak köszönhetően akár mutatják is a megosztások számát.

Emellett a Social Warfare segítségével felhasználhatod az API-ból begyűjtött adatokat is, mivel a plugin generál egy widgetet számodra, mellyel a legnépszerűbb posztjaidat tudod megjeleníteni.

Jetpack

A WordPress-t is kezelő Automattic fejlesztése a Jetpack bővítmény. Ez a plugin igazi svájci bicska. Rengeteg funkciót nyújt a site sebességének optimalizálásától kezdve, analitikai eszközökön át egészen a közösségi média integrációkig.

A bővítmény ingyenes, viszont a használatához szükséged lesz egy WordPress.com felhasználói fiókra.

Ne várj annyi funkciót, mint az előbbi bővítmények esetén, de az alapvetően elvártakat ez is hozza, mégpedig ingyen.

Novashare

Ha nem szeretnél kompromisszumot kötni az oldal teljesítményét és a funkcionalitást illetően, akkor valószínűleg ez lesz a te választásod.

Egy extrém kevés erőforrást felhasználó közösségi média bővítményről van szó, ami ezért cserébe elég borsos előfizetési díjjal rendelkezik. Nem csoda, hogy jó teljesítményt nyújt a plugin, hiszen a Perfmatterst is fejlesztő csapat keze munkája.

Ugyanazt tudja, mint a fentebb bemutatott bővítmények, viszont tartogat néhány extra trükköt. Ilyen például a Bit.ly rövidített linkek támogatása, vagy a Google Analytics integráció.

Smashballoon Social Media Feed

A Smashballoon cég a fejlesztője az igen nagy népszerűségnek örvendő Instagram Feed bővítménynek, mellyel a saját instás posztjaid jelenítheted meg a weboldaladon. Ezt a vonalat vitték tovább és fejlesztetek néhány hasonló plugint a legnépszerűbb közösségi platformokhoz.

Így igazából nem is csak egy bővítményről van szó, hanem négyről. Egy Instagram, egy Facebook, egy Youtube és egy Twitter feed generáló plugint is készítettek.

Ha végletekig testre akarod szabni a beágyazott tartalom megjelenését akkor ezek a bővítmények nagy segítségedre lesznek. Segítségükkel biztosan megvalósíthatóak az előzetes elképzeléseid.

Elementor Pro

A végére hagytam a jokert. Ha Elementor felhasználó vagy, akkor jó eséllyel nem lesz szükséged külön bővítményre, a közösségi médiás megosztáshoz, vagy beágyazáshoz. Ha weboldal készítés előtt állsz, akkor érdemes megfontolnod a használatát, hiszen az Elementor Pro-val rengeteg bővítmény kiválthatsz.

Külön widgetet találsz a közösségi ikonok megjelenítéséhez és ahogyan más widgeteknél is, úgy itt is részletesen testreszabhatod a megjelenítésüket.

Az alapértelmezett közösségi megosztás widgeten kívül használhatod az egyszerű gomb widgetet is. Itt elég a megfelelő cél urlt megadnod.

Ezen kívül különálló like gomb widgetet is találhatsz az Elemetor Pro verziójában, továbbá dedikált Facebook feed widgettel is szolgál a bővítmény.

Ha tetszik, mutasd meg másoknak is: