Megjelent a WordPress 4.6-os verziója!

[Ezt a cikket 1 perc elolvasni.]

Nem sokkal ezelőtt elérhetővé vált a WordPress 4.6-os stabil kiadása, amely természetesen magyar nyelven is elérhető. A frissítés a szokott módon történik a vezérlőpulton keresztül. Természetesen most is ajánlott meglépni az új verzióra való átállást, de előtte azért készítsünk egy biztonsági mentést az oldalunkról.

A főbb újdonságok között található a bővítmények és sablonok egyszerűsített kezelése, azaz a felhasználó átirányítás és új oldal megnyitása nélkül intézheti ezentúl a frissítéseket, törléseket és telepítéseket. A vezérlőpult immáron előnyben részesíti a lokálisan telepített betűtípusokat, ezáltal gyorsabb betöltési időre számíthatunk. A tartalomszerkesztő is kapott néhány újítást, ezek közé tartozik a beillesztett linkek automatikus ellenőrzése és a böngészőbe történő automatikus mentés/helyreállítás fejlesztése.

Természetesen frissítve lettek a mellékelt JavaScript könyvtárak is, a Multisite felhasználók pedig a gyorsítótárazott lekérdezésekből fakadó sebességbeli gyorsulásnak örülhetnek. A WordPress immáron automatikusan telepíteni fogja a fordításokat az általunk használt bővítményekhez/sablonokhoz, amint azok elérhetővé válnak a WordPress.org fordítói központjában. Több API-val kapcsolatos egyéb fejlesztés is történt még, ezeknek főként a fejlesztők fognak leginkább örülni.

Ha tetszik, mutasd meg másoknak is: