Ingyen SSL tanúsítvány a WordPress.com felhasználóinak

[Ezt a cikket 1 perc elolvasni.]

Köztudott, hogy a WordPress nem csak letölthető, és saját tárhelyre telepíthető formában létezik, hanem van egy a fejlesztők által “managelt”, online változata is, ez pedig a WordPress.com. Ha megelégszünk a némileg korlátozottabb funkciókkal és nincs szükségünk egyedi kódbázisra, saját pluginekre és témákra, akkor a WordPress.com megfelelő választás lehet. Blogolásra, kisebb általános weboldalakhoz tökéletes lehet, emellett pedig a biztonsági problémák esélye is kevesebb. A regisztráció után alapértelmezetten egy ingyenes aldomaint kapunk, de természetesen bármikor hozzáadhatjuk a saját, egyénileg megvásárolt domainünket is.

Nemrégiben érkezett a hír, hogy az Automattic, a WordPress.com üzemeltetője és tulajdonosa az összes saját domainnel rendelkező felhasználójának ingyen SSL tanúsítványt biztosít, ráadásul a konfigurálást is automatikusan végrehajtja. Az egyedi domainek száma miatt ez igen csak nagy volumenű és időigényes feladat, de a tanúsítványok beállításában és biztosításában a “Let’s Encrypt” csapata nyújt segítséget.

Az SSL megléte manapság már nem csak egy újabb extra, hanem minden weboldal számára kötelező. A nyilvánvaló biztonság terén nyújtott előnyökön túl ott van még a SEO faktor is, hiszen egy ideje már a Google is díjazza az SSL tanúsítványok meglétét. Ezen tények tükrében igen csak örvendetes az Automattic hozzáállása a WordPress.com felhasználói felé.

Ha tetszik, mutasd meg másoknak is: