Egyszerű statisztikák megjelenítése

[Ezt a cikket 3 perc elolvasni.]

Ha szeretnénk a látogatók számára néhány alapvető, de mégis lényeges információt megjeleníteni WordPress oldalunkról, akkor szükségünk lesz egy egyszerű és okos bővítményre. A “Simple Blog Stats” pont ilyen. Segítségével bármely oldalon, bejegyzésben vagy widgetben közzé tehetünk olyan adatokat, mint a regisztrált felhasználók száma, bejegyzések száma, hozzászólások száma, kategóriák száma, bizonyos bejegyzés szavainak száma, az összes bejegyzés szavainak száma, utolsó frissítés dátuma, de képes készíteni és kiíratni egy teljes listát is az összes fontosabb statisztikáról. Mivel shortcode alapon működik, ezért bárhol bármit meg tudunk jeleníteni a nekünk tetsző környezetben és kinézettel, de van már vezérlőpult widgetje is, ha csak mi szeretnénk látni az információkat.

Telepítése és aktiválása után a “Beállítások / Simple Blog Stats” menüpont alatt találjuk a teljes shortcode listát, ezeket most részletesen is végigvesszük.

[sbs_posts] – Az összes elérhető bejegyzés számát listázza.
[sbs_pages] – Az összes oldal számát listázza.
[sbs_drafts] – Az összes vázlat számát listázza.
[sbs_comments] – Az összes hozzászólás számát listázza.
[sbs_moderated] – Az összes moderált hozzászólás számát listázza.
[sbs_approved] – Az összes engedélyezett hozzászólás számát listázza.
[sbs_users] – Az összes felhasználó számát listázza.
[sbs_cats] – Az összes kategória számát listázza.
[sbs_tags] – Az összes címke számát listázza.
[sbs_word_count id=”1″] – Az egyes ID-vel rendelkező bejegyzés szavainak számát listázza (az ID-t cseréljük!).
[sbs_word_count_all]  – Az összes bejegyzés szavainak számát listázza.
[sbs_updated] – Az oldal utolsó frissítésének dátumát írja ki.
[sbs_latest_posts] – Megjeleníti az általunk megadott számú legfrissebb bejegyzést az általunk megadott karakterszámú kivonattal.
[sbs_latest_comments] – Megjeleníti az általunk megadott számú legfrissebb hozzászólást az általunk megadott karakterszámú hosszúsággal.
[sbs_roles role=”all”] – Megjeleníti a felhasználók számát az egyes szerepkörökre vonatkozóan. Az “all” helyére írhatunk konkrét szerepkört is, ha nem kell a teljes lista.
[sbs_blog_stats] – Megjeleníti a teljes blog statisztikát.

Így néz ki a részletes statisztika

A display before/after részt szerkeszthetjük, ha szükséges, például írhatunk minden statisztika elé egyedi szöveget, de megadhatunk saját class-t, és cserélhetjük az alapértelmezett span tageket is.

Egy shortcode alapértelmezett HTML kimenete a következőképpen néz ki:
(A megjelenő adaton kívül minden testre szabható.)

<span class="sbs-count-comments">274</span>

A “Template tags” lenyílóban találjuk a shortcode-ok PHP verzióját, ezek akkor lesznek hasznosak, ha a sablon egy megadott részén kívánunk megjeleníteni valamit (például a láblécben az utolsó frissítés dátumát).

Magyar fordítás sajnos a cikk írásának idején még nincsen, de aki érez magában késztetést az gyorsan elkészítheti, mivel elérhető a hivatalos WordPress fordítótárban és csak néhány kifejezést kell fordítanunk mindössze: https://translate.wordpress.org/projects/wp-plugins/simple-blog-stats

 

Ha tetszik, mutasd meg másoknak is: